Sujuvaa yhteistyötä asukkaiden kanssa

Kotilinnan asukkaiden ikähaarukka vaihtelee noin 50-vuotiaista yli sata vuotiaisiin. Asuntokohteiden vuokrausaste huitelee 99 prosentin tietämillä ja liikevaihtokin on yli 11 miljoonaa euroa. Viime vuodet on ollut kasvun aikaa.

Kotilinnan asukaat eivät ole kuitenkaan yhtenäinen ryhmä, vaan joukko erilaisissa elämäntilanteissa olevia hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Kotilinnan kaltainen asuminen mahdollistaa, että myös ikäihmiset pärjäävät omillaan. Kotilinnassa on virkeä yhteisö, joka harrastaa yhdessä, asukkaat saavat toisistaan kavereita ja tarvittaessa asukasisännöitsijä tai talkkarit rientävät apuun. Sanonta ”vanhennutaan yhdessä" pitää sananmukaisesti paikkansa.

Haluamme Kotilinnassa, että olemme helposti lähestyttävä, inhimillinen, luotettava, turvallinen ja mielestämme uusi ilmeemme sekä iskulauseemme ”Koteja isoiksi kasvaneille” tuo hienosti esiin juuri näitä asioita.

Ensivuoden talousarviokin on laadittu niin, että se kannustaa yhteisöllisyyteen. Korotamme asukastoimikunnille suunnattua avustusta siinä toivossa, että asukastoimikunnat jaksavat toimia entistä ponnekkaammin asukkaiden hyväksi.

Toinen merkittävä, jopa Kotilinnassa historiallinen päätös on, että emme ensi vuonna korota vuokria. Sellaista päätöstä ei aiemmin ole tehty. Tämäkin on mahdollista kun toimintamme on pitkäjänteistä ja ennustettavaa.

Maailman kuva on tällä hetkellä synkkä. Kotilinna pyrkii olemaan enemmän ja erilainen kuin muut vuokranantajat. Me Kotilinnassa halusimme nostaa myös positiivisia asioita vahvasti esiin. Usein pelkkä hymy ja hyvä mieli voi saada paljon hyvää aikaan.

Toivotamme asukkaillemme, heidän omaisilleen ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Joulun aikaa ja valoisaa Uutta vuotta!

Pauli Ruoholahti

Toiminnanjohtaja